WILT U OOK GENIETEN VAN EEN PERMANENT VAKANTIEGEVOEL (NABIJ HET BALATONMEER EN HET THERMALE MEER VAN HÉVIZ) EN BENT U EEN RUSTZOEKER EN NATUURLIEFHEBBER EN WILT U DIT COMBINEREN MET UITGEBREIDE VOORZIENINGEN OP 5 AUTOMINUTEN AFSTAND?

Plattegronden en 3D-impressies
• fraaie overdekte entree
• gemoderniseerde woonkeuken
• badkamer
• verdiept aangelegde wijnkelder/bijkeuken

1E VERDIEPING
• sfeervolle en lichte woonkamer, waarbij het ruimtelijk effect versterkt wordt door het ontbreken van een plafond
• vanuit de woonkamer bereikbare slaapkamers (2x), badkamer en extra bergruimte

Woningdetails
Te midden van een glooiend heuvellandschap en met een schitterend uitzicht op het Balatonmeer, staat deze aan de rand van het dorp gelegen verbouwde en gemoderniseerde vrijstaande woning op een idyllisch aangelegd grondstuk van maar liefst 2.086 m².

NEDERLANDSE EIGENAREN
Deze woning wordt sinds enkele jaren met veel plezier op permanente wijze bewoond door Nederlandse eigenaren. De woning is in de afgelopen jaren aangepast aan moderne maatstaven. De charme van de typisch Hongaarse woningen is hierbij behouden gebleven.

De van oorsprong Duitse eigenaar heeft de woning altijd als vakantiewoning gebruikt en op degelijke wijze verbouwd, waardoor u ook op langere termijn verzekerd bent van veel woonplezier.

UITZICHT & PRIVACY
Door de schitterende ligging, op een hoger gedeelte, in het natuurrijke heuvellandschap heeft u een fraai uitzicht op het Balatonmeer en kunt u nog volop genieten van zowel de opkomende als ondergaande zon.
Rust, ruimte en privacy zijn hier nog vanzelfsprekendheden.

BIJGEBOUWEN
Aan de rechterzijde van de woning is over de volle lengte een garage/berging gerealiseerd van ruim 11 meter lengte en meer dan 3 meter breedte. Voor nette opslag van het tuingereedschap is er een aparte houten berging aanwezig.

PERCEEL
Het fraai aangelegde perceel is 2.086 m² groot. Het bestaat uit een verharde oprit met meerdere parkeervoorzieningen, een groot gazon met mooie beplanting en een verzorgde boomgaard. Er zijn diverse zongerichte en schaduwrijke terrassen aangelegd. Het gevoel van privacy en veiligheid wordt versterkt doordat het perceel volledig is omsloten door een degelijk hekwerk.

BIJZONDERHEDEN
• elektrische verwarming i.c.m. houtkachels
• tanks voor opvang van afval- en regenwater aanwezig
• een royale woonoppervlakte van ca. 110 m² (excl. aangebouwde garage)
• diverse inventaris en gereedschap zijn inbegrepen
• de Nederlandse eigenaren zijn goed bekend met de Hongaarse cultuur en regelgeving, indien gewenst kunnen zij u hierover graag en goed informeren

Woonomgeving
[/su_slider] BALATONMEER & HÉVIZ
Deze woning staat in één van de mooiste landschappelijke gebieden van Hongarije, in de zich in razend tempo ontwikkelende provincie Zala, gelegen aan de westzijde van het prachtige Balatonmeer.

De aantrekkingskracht van het thermale meer van het nabijgelegen Héviz is groot. Dit natuurlijke meer is het grootste thermale bad in Europa. De geneeskrachtige werking hiervan heeft gezorgd voor uitgebreide en zeer hoogwaardige gezondheidszorg. Door de recreatieve aantrekkingskracht van het gebied zijn ook de winkelvoorzieningen van een verrassend hoog niveau.

Vanuit de woning zijn er in de aangrenzende natuurrijke omgeving volop fiets- en wandelmogelijkheden aanwezig.

BEREIKBAARHEID
Vanaf de doorgaande weg in het dorp, rijdt u eerst door een recent aangelegd kleinschalige villawijk, alvorens u via een door groen omzoomd en verhard pad deze op de heuvel gelegen woning bereikt.
Vanwege de gunstige zonligging en de omringende heuvels heeft het gebied de uitstraling van een Frans wijngebied.

Informatie over Hongarije

MEERWAARDE
Aan het Balatonmeer is uw Euro meer waard dan op andere mooie locaties in de Europese Unie. Dit geldt met name voor het mooiste gedeelte van Hongarije, aan de noord-westzijde van het meer, met z’n schone lucht, rustgevende heuvellandschap en uitstekende voorzieningen. Dit gebied is volop in ontwikkeling en biedt daardoor veel kansen.
Aan het Balatonmeer investeert u niet alleen in een (vakantie)huis, maar ook in vermogen, pensioen, gezondheid en toekomstperspectief.

INVESTEREN
Binnen de Europese Unie is Hongarije één van de landen met de meest gunstige economische ontwikkeling. Het waarde vermeerderend effect op de huizenprijzen is merkbaar. Hierdoor zijn de kansen op een aanzienlijk rendement groot.

WONEN
Een betaalbaar (vakantie)huis in combinatie met optimaal wooncomfort is hier nog realiseerbaar. Een afwisselend landschap met rust, ruimte, vrij uitzicht zijn een vanzelfsprekendheid. Daarnaast zijn uitgebreide voorzieningen allemaal binnen handbereik.

REGIO BALATONMEER
Met een koffer vol vooroordelen als bagage staan de meeste mensen versteld van de vriendelijk en zorgzame Hongaarse bevolking en de historierijke cultuur.
Groot voordeel is de verstaanbaarheid in deze regio in het Duits en Engels. Het sterk opkomend toerisme speelt hierbij een belangrijke rol.
Het milde landklimaat, met zijn lange droge zomers en korte winters, bevordert niet alleen het humeur maar ook de gezondheid. De aanwezige thermale baden vormen de ultieme bron van ontspanning en staan aan de basis van een kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg.

BEREIKBAARHEID MET AUTO
Vanwege de gunstige ligging, nabij de grens met Oostenrijk, is het Balatonmeer uitstekend bereikbaar. Vanaf Utrecht is het circa 1.250 km rijden. Sinds de toetreding tot de Europese Unie op 01 mei 2004 is er hard gewerkt aan een verbetering van de infrastructuur. De kwaliteit hiervan overtreft de verwachtingen.

BEREIKBAARHEID MET VLIEGTUIG
Vanaf de kleinschalige vliegvelden Eindhoven en Rotterdam zijn er 2x per dag vluchten naar Budapest. Deze vluchten duren doorgaans slechts 1 uur 45 minuten. De Hongaarse vliegtuigmaatschappij WIZZAIR vliegt met moderne toestellen en is opvallend betrouwbaar en super voordelig. Vanaf luchthaven Budapest is het huren van een auto eenvoudig en goedkoop. De afstand naar de westzijde van het Balatonmeer is circa 200 km. Binnen een ½ dag reistijd bent u op uw bestemming.

Brochure

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten, oppervlakten, bijgevoegde plattegronden en 3D-beelden zijn indicatief.